Serviciile Noastre

Detartraj, Periaj – Profilaxia dentara

Detartraj, Periaj – Profilaxia dentara

Cel mai simplu mod de a evita imbolnavirea structurilor aflate in cavitatea bucala este igiena corecta. In afara de periajul facut acasa, este foarte important sa intelegem importanta igienizarii profesionale ce se face in cabinetul stomatologic. Dincolo de faptul ca se obtine o cavitate bucala “curatata profesional”, medicul depisteaza si eventuale afectiuni in stadiu incipient, ce pot astfel fi remediate din timp, fara dureri, complicatii si cu costuri minime.
Pentru o dantura frumoasa si sanatoasa, profilaxia trebuie aplicata de la aparitia primilor dinti de lapte si continuata toata viata.
Tot in sedintele de profilaxie se invata si tehnica de periaj corect, pe care foarte putini o stapanesc.
Igienizarea profesionala se realizeaza de catre asistenul de profilaxie sau chiar de medicul dentist.

Se incepe cu un DETARTRAJ CU ULTRASUNETE care indeparteaza tartrul si placa bacteriana aflate supragingival (vizibile pe suprafata dentara).
Actiunea ultrasonica a ansei ce se aplica pe dinti este completata de jetul de apa aruncat concomitent si care indeparteaza reziduurile.

Se continua cu un PERIAJ PROFESIONAL al tuturor suprafetelor dentare, care are scopul de a indeparta resturile (inlaturarea discomiilor – coloratiilor – dentare externe provocate de alimente sau fumat) de tartru si placa bacteriana restante precum si masare gingiilor.
Periajul completeaza detartrajul in sedinta de profilaxie periodica (la 6 luni), dar este recomandat a se face si intre aceste sedinte o data la 2 luni. In functie de starea gingiilor se face cu o pasta de dinti terapeutica sau nu.

Sedinta de profilaxie se incheie cu aplicarea pe dinti a unui jet de apa, aer si bicarbonat de sodium, asa-numitul AIR FLOW. Acesta are rolul de a indeparta si ultimele resturi de placa si tartru de pe suprafetele dentare, precum si interdentar, acolo unde se ajunge cel mai greu. De asemenea, se obtine o netezire perfecta a dintilor si un usor masaj gingival extreme de benefic.

 

buton-lista-preturi