• 0732 733 780
 • Toata lumea da sfaturi in privinta tehnicii corecte de periaj dentar si toti ne spalam pe dinti! Dar o facem eficient?

  Recomandarile asociatiilor stomatologice, a producatorilor de periute si paste de dinti, cea a medicului dentist actual (care difera, fara discutie, fata de cea a medicului la care ne duceam inainte!), sunt diferite si duc, desigur, la confuzia pacientilor.

   

  Cum decidem care tehnica este corecta si eficienta?

  Preferabil este sa alegem tehnica cea mai simpla, pe care o executam corect si constientizand ca periajul este o chestiune foarte serioasa; multa lume face periajul in mod automat, ca pe o simpla rutina, gandindu-se la altceva, ba chiar facand si alte activitati simultan cu periajul dentar. Va recunoasteti in descriere? Plimband periuta haotic prin gura…

  Eu recomand pacientilor sa perie fiecare suprafata dentara si gingia aferenta tinand periuta la un unghi de 45 grade fata de dinte, cu miscari blande dar repetitive, sa constientizeze fiecare dinte in parte, sa aiba grija la toate suprafetele dentare atat cele vizibile cat si cele dinspre limba.

  La final se perie suprafetele de masticatie si sa nu uite periajul limbii!

  Clatirea este, de asemenea, foarte importanta. Resturile de pasta de dinti trebuie indepartate complet.
  Periajul prea energic, intempestiv, cu periute dure nu este recomandat, deoarece poate provoca abraziunea dintilor si retractie gingivala.

  Dr. Anca Patru

  Aveti nevoie de ajutor?
  Aveti nevoie de ajutor?
  Intrebari, curiozitati? suntem aici sa ajutam!
  Connecting...
  Nici un operator nu este disponibil momentan
  Operatorii nostri sunt ocupati, va rugam reveniti
  Ai o intrebare? Scrie-ne!
  :
  :
  Sesiunea s-a incheiat